keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kahvia kerman kera

Kahvia ja pullaa. Pullakahvit. Mummon pullamussu. Kahvi  on perinteisesti merkinnyt aina jonkin sortin pullaa tai kakkua tai keksiä, tai toisin päin eli kahvi toimii näiden kyydittäjänä. Ja vaihtoehtojahan löytyy: korvapuusti, dallaspulla, voisilmäpulla, mansikkaviineri, kampaviineri, texaspulla, donitsi, hillomunkki, viipale pullavaa, pitkojen pitkoa tai kotipullaa - tai mikä tahansa muu sokeroitu vehnänen. Tai kenties croissant kun se on sentään vähän terveellisempää.

Kahvin kanssa vaan piti saada jotain. Nykyään moni karppi pärjää vallan mainiosti ilman. Tuo yllä oleva lista ei pahemmin houkuttele kuten ennen. Toki joskus tulee otettua ellei nyt jotain allergiaa ole, mutta paino onkin sanalla joskus. Kun pullattelu ei ole enää tapa, jää automaattisesti pois moni toistuva sokeriksi ja sitä myötä rasvaksi muuntuva hiilihydraatti. Nykyään kahvin höysteeksi maistuu tilkka kermaa. Se antaa kahville ihanan täyteläisen maun - eikä muutu rasvaksi lantiolle! Kaada joko suoraan tölkistä tai vispaa ensin kuohkeaksi. Ja voihan kahvin toki mustanakin juoda. Mutta työpaikan rasvattoman maitolitkun vieressä komeilee aina nykyään kerma! Talo tarjoaa kahvit, kerma tarjoaa elämyksen joka tyydyttää pitkään.

PS. Pullamussu = kahviin sekoitettu pulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti